Tehoneliöt

Sain suunnittella Tyylivarkaat -sisustusohjelmassa haasteellisen 18 neliön yksiön. Asiakas kaipasi pieneen yksiöönsä erityisesti säilytystilaa ja toiminnallisuutta.

Tilaa oli vähän ja toiveita paljon. Lopputuloksesta asiakas kommentoikin, että nyt hänellä on keittiö, olohuone, makuuhuone ja eteinen.Vaikka ohjelmasta onkin jo aikaa, ihmiset vieläkin palaavat kyseiseen jaksoon ja ihmettelevät, miten 18 neliöön sai mahtumaan keittiön, olohuoneen ja makuuhuoneen. Avainasemassa oli kekseliäs tilankäyttö ja se, että pienillä muokkauksilla samasta huoneesta sai loihdittua kolme erilaista tilaa. Tässä kuvat projektista ennen ja jälkeen!

Kuvat ennen muutosta

Asunto oli pitkän mallinen, toisessa päässä oli sänky ja toisessa keittiö.

Kuvat muutoksen jälkeen

Eteiseen saatiin lisää säilytystilaa sijoittamalla sinne mustat kenkäkaapit, joihin saa asusteet ja kengät. Keittiön tason alle saatiin sijoitettu rullilla vedettävä ruokapöytä. Kuutiot otettiin tilassa haltuun ja kaappeja sijoitettiin asunnon kattoa myöden. Kaapit saatiin kevyen näköiseksi ottamalla ne seinästä hiukan koolauksella irti ja sijoittamalla niiden taakse led-valaistuksen. Vanhan sänkyn paikalle tehtiin oleskelutila niin, että sänky piilotettiin kaapin sisälle, kaappisänky ratkaisulla. Näin tilaa pystyi muokkaamaan päivällä olohuoneeksi ja illalla makuuhuoneeksi. Pienessä asunnossa tärkeää on yhtenäinen ilme ja värimaailma. Tavaroille täytyy olla kunnolla säilytystilaa, jotta huoneisto pysyy siistin näköisenä

Tehoyksiön uudelleensuunnittelu oli tehtävänä haastava, mutta samalla antoisa. Hyvin pienenkin tilan saa suunnittelun avulla isommaksi ja monikäyttöisemmäksi.

Onko sinulla vastaavia projekteja, joissa olet rikkonut matematiikan lakeja ja tehnyt annetuista neliöistä suurempia?

Terkuin,

Minna 

Voit seurata minua myös instassa tai facebookissaBlogistani löytyy myös muita ennen/jälkeen -projekteja.

4 Comments

  1. Tuula Koivisto

    Tosi hyvä. Kaunista ja rauhallinen tunnelma. Onnea.

  2. Tulipa tosi upea lopputulos! Valot kaappien takana tekee kyllä ihmeitä 🙂

    • Kiitos palautteesta! Tämä on ollut kyllä vuosien varrelta yksi suosikki kohteeni. Epäsuora valaistus on kyllä toimiva ratkaisu monessa tilassa. Led tekniikan myötä valolla saa sisustuksessa vaikka mitä aikaan.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *